Moderne shaman - en introduktion


En introduktion til moderne shamanisme, dens gamle og nye virkelighed, naturforbundetheden som konkret spirituel praksis i dag, her hvor vi lever, og virkningerne i det enkelte menneske, såvel som i samfundet.


Hvordan er intuition og skabende kræfter forbundet med naturen? Hvad betyder forbindelsen med naturen for vores liv? Hvad er en moderne shaman? Stifinder, naturmenneske, kunstner, magiker, healer?


Der er flere veje ind i naturen og dens dybere lag af virkelighed. Og planetens fremtid afhænger af, at mennesker genfinder de veje,personlige og fælles, som gør omsorg for naturen til et instinkt, en indre stemme vi ikke kan overhøre.


- - - - - - - -


Citat fra bogens Indledende ideer:

 

"Moderne shamanisme er i denne tekst ikke shamanisme betragtet som en religion. Der er ikke nogen stamme eller gruppe, ikke nogen grupperitualer, ikke nogen præste-lignende autoritet.

     Det kan heller ikke alene betragtes som medicin, i betydningen gavnlig påvirkning af krop og sjæl.


Fokus er en åndelig og samtidig helt konkret, håndgribelig forbindelse og bro mellem menneske og natur. Forbindelsen bygger på aktive kræfter som medfølelse, kærlighed, empati, opmærksomhed.

     Nærmest automatisk aktiverer ordene medfølelse og kærlighed et religiøst/spirituelt beredskab hos de fleste. Men dette må hele tiden sættes op imod den meget konkrete og virkelighedsnære forbindelse til naturen, der ligger til grund for shamanismen."Moderne shaman er udgivet som trykt bog og ebog. Find/bestil den trykte bog hos boghandlerne eller på biblioteket. Find epub-udgaven på nettet (forår 2023). Skriv en mail til Maggies Mill, hvis du har et særligt ønske (en ebog som pdf f.eks.) eller spørgsmål.